Idrættens Samfundsansvar

 

En et-dags konference om hvordan idrætten skaber social forandring

 

29. maj 2018

Hedehuset, Hedehusene, Høje – Taastrup 

Praktiske eksempler, inspiration og rådgivning på hvordan vi kan
skabe social forandring i Danmark gennem idræt og hvordan idrætten kan vise
mere samfundsansvar og aktivere dem der befinder sig i ’udenforskabet’

En konference for foreninger, kommuner, organisationer, idrætssocialøkonomiske virksomheder og andre der vil skabe social forandring i Danmark gennem idræt

“Sport has the power to change the world. It has the power to inspire. It has the power to unite people in a way that little else does. It speaks to youth in a language they understand. Sport can create hope where once there was only despair.”

Nelson Mandela

Præsentationer fra:

Konference baggrund:

Det danske samfund forandres. Urbanisering, digitalisering, indvandring, etnicitet og ændrede familiemønstre er bare nogle få af de faktorer der medvirker til at mange af vores institutioner og måder at gøre ting på bliver udfordrede.

Kommunerne ofte forventer, at foreningerne løfter sociale opgaver for særlige samfundsgrupper, som har brug for de kulturelle, sociale og sundhedsmæssige gevinster som idrætsdeltagelse kan skabe. Er foreningerne, generelt, interesserede i andet end ‘bare idræt’?

Er kommunerne klar til at, i større grad, at engagere sig med de ‘skæve’ udbydere og arbejde sammen med disse iværksættere, som ikke har samme struktur og kultur som de etablerede foreninger?

Socialt iværksætteri er ikke noget nyt fænomen i Danmark. Tværtimod er der stolte traditioner i foreningslivet, andelsbevægelsen og de selvejende institutioner at bygge på.

Der er jo også eksempler på traditionelle idrætsforeninger der har udviklet sig til socialøkonomiske virksomheder der arbejder med beboere i udsatte områder og derved skaber social forandring.

Sociale entreprenører kan være med til at skabe et Danmark der er sundere, mere aktivt, integreret og bedre uddannet gennem idræt og fysisk aktivitet. De byder ofte ind med relevante motionstilbud og tæt lokal forankring.

 

Målgrupper for konferencen:

Boligforeninger, væresteder, socialforvaltninger, folkesundhed, gadeidræt, sociale entreprenører, patientforeninger, selvejende institutioner, flygtningeorganisationer gazelleforeninger, fonde, idrætsforeninger og organisationer, kommuner, osv.

 

Denne konference drejer sig ikke om strategier og politik, men om praktiske eksempler, inspiration og rådgivning på hvordan vi kan
skabe social forandring i Danmark gennem idræt og hvordan idrætten kan vise mere samfundsansvar og aktivere dem der befinder sig i ’udenforskabet’

Lad os høre fra dig

Uanset om du gerne vil lære mere om Idræt på Tværs eller vores konferencer, have en snak om hvordan vi kan hjælpe dig med at skabe mere spændende idræt eller du vil tilmeldes til at modtage vores e-nyhedsbrev, så send os en mail eller ring på 61 45 14 83